• Van klacht naar kracht

    Het lichaam van de mens is het uitgangpunt waar ik mee aan het werk ga. Vaak zegt de klacht ons iets meer over het daadwerkelijke probleem.

    medel1,model2,model3

De 5 natuurgerichte principes

  • https://www.delawiese.nl/wp-content/uploads/2014/11/delawiese-massage-uithoorn-0.jpg
  • https://www.delawiese.nl/wp-content/uploads/2014/11/delawiese-massage-uithoorn-2.jpg
  • https://www.delawiese.nl/wp-content/uploads/2014/11/delawiese-massage-uithoorn-1.jpg

In de natuurgerichte gezondheidszorg, ook wel natuurgeneeskunde genoemd, worden ziekte en gezondheid anders benaderd dan in de “reguliere, medische wereld”. Gezondheid is meer dan “niet ziek zijn” Er is een disbalans ontstaan, fysiek, mentaal en/of emotioneel.

Ziekte is volgens de natuurgeneeskunde een natuurlijke reactie van het lichaam dat altijd streeft naar een gezonde en evenwichtige situatie voor lichaam en geest. Het lichaam heeft een zelfgenezend vermogen en de natuurgeneeskundige behandeling zal er op gericht zijn om dit vermogen te stimuleren.

Stimulatie vindt plaats via de volgende 5 principes:

Energie

Energie is de basis van het leven, zonder voldoende energie is er geen herstel mogelijk..

Begin van de behandeling is altijd hoe het met de energie zit bij de cliënt. Hoe hoog of laag zit de cliënt in zijn of haar energie. Daar pas ik mijn massagebehandeling op aan, bijvoorbeeld door een rustige of juist wat stevige massages te geven.

Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het communicatienetwerk van ons lichaam is het zenuwstelsel. Via de hersenen wordt er door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met het lichaam. Ik pas mijn massagebehandelingen aan op de blokkade, en bekijk ik het holistisch en waar kan het mee te maken hebben: mentaal, fysiek of emotioneel. Mijn behandeling kan uit triggerpoint en cupping , guasha, holistic pulsing of technieken vanuit de rebalancing bestaan.

Drainage

Ons lichaam wordt regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Hoe en op welke wijze wordt iemand belast, fysiek, emotioneel en mentaal. D.m.v. een gesprek kom ik daar achter. Soms verwijs ik mensen door naar collega’s of ontgiftingskuren.

Voeding

Het is niet alleen voeding wat je in je mond stopt maar ook wat slik je energetisch.

Voeding is een belangrijk onderdeel om je lichaam te voorzien van goede voedingsstoffen die je nodig hebt om optimaal te functioneren. Hier haal je energie uit. Overal waar “te” voor staat is niet goed voor je lichaam. Alles in balans en dit is voor iedereen weer anders.

Naast de fysieke vorm is er ook de geestelijke vorm van voeding. Zo word je dagelijks uitgedaagd en zijn er verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan vergiftend werken. Dit werkt weer door op je fysieke. Zo ontstaat vaak een disbalans.

Levenskunst

Fysiek, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Vandaar de holistische aanpak om buiten de fysieke gesteldheid, ook naar emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van je eigen belemmeringen, overtuigingen en gedragspatronen kan je dingen veranderen. Vanuit jezelf kunnen patronen op een gezonde manier doorbroken en losgelaten worden.

    Recente reacties